Uitleg en voorwaarden Ontmoetingsavonden

Uitleg over aanmelding, de juiste instelling, rol van en informatie over Maria Bosman en zodoende al vertellende de voorwaarden voor de Ontmoetingsavonden.

Verplichte aanmelding en betaling vooraf.

Dit is nodig om meerdere redenen.

1)      Er is plaats voor maximaal 10 bezoekers. Anders zitten we elkaar in de weg, raken we overprikkeld, kan het gesprek of kunnen de gesprekken niet vlotten en heb je niet genoeg ruimte om ook wat te zeggen. Dat is voor niemand fijn.

2)      Ik wil weten hoeveel mensen gaan komen, zodat ik er met de ruimte rekening mee kan houden.

3)      Ik wil weten wie er komt. De avonden moeten een fijne, informele en ontspannen sfeer garanderen voor iedereen. Dat moet ik proberen te bewaken.

4)      Bij de aanmelding kun je aangeven welk thema je besproken wilt hebben. Bij de keuze van het thema houd ik rekening met de opgegeven wensen. Als er geen wens is ingebracht, kies ik een onderwerp dat gebleken is belangrijk te zijn voor hoogsensitieven.

5)      Als je voor de eerste keer komt, wil ik graag de categorieën weten waarop je bij de HSP-PLUS TEST hebt gescoord en waarom je graag komt. Dit wil ik weten omdat ik dan beter rekening met jou kan houden en jij en ik en de andere aanwezigen voor zo min mogelijk verrassingen komen te staan. Voor jou is dit een goede voorbereiding op een avond waar onder andere ook inbreng van jou wordt verwacht. Maak je hier niet te druk om als je binnen komt, de avond loopt meestal vanzelf.

6)      Als je je hebt aangemeld via het formulier op de website en het deelnamebedrag van €15,00 hebt overgemaakt, is je opgave compleet en reserveer ik een plek voor jou. Als je alsnog niet komt, krijg je geen geld retour. Uiterlijk een week  voor de ontmoetingsavond moet je aanmelding en bijdrage binnen zijn;  de bijdrage van € 15,00 maak je over op NL68 INGB 0004 6089 15 t.n.v. M.H.J. Bosman te Nijmegen. Je krijgt dan vóór de ontmoetingsavond een bevestiging per email.

De juiste instelling om naar ontmoetingsavonden te komen.

  1. a)      Je bent open naar andere aanwezigen en wilt met anderen kennismaken.
  2. b)      Je hebt respect voor je eigen en andermans grenzen en gevoeligheden.
  3. c)      Je bent 100% verantwoordelijk voor jezelf, je eigen gedrag, wat je zegt en doet.
  4. d)      Je komt om persoonlijke ervaringen te delen en je praat over jezelf.
  5. e)      Je bent lichamelijk en mentaal fit genoeg.

Wees welkom met juiste instelling en geniet van de ontmoetingen!

Wanneer kun je niet komen?

1.Als je in een ernstige crisis zit: zorg er eerst voor dat je weer een beetje stabieler bent. Op de avonden komen mensen die open staan voor de andere aanwezigen, die gevoelig zijn. Als jij in een persoonlijke crisis binnen komt, kan het zijn dat je anderen overstuur maakt en meer dan gemiddeld ruimte in wilt nemen/energie van anderen vraagt. Dat is voor niemand fijn. De ontmoetingsavonden zijn avonden waarbij we ons gevoelig voor elkaar opstellen. De bedoeling is dat je ook aandacht en respect voor anderen komt brengen en daar heb je ruimte in je geest voor nodig. Als je erg bezig bent met problemen in je eigen leven, kun je niet veel voor anderen betekenen. Bij twijfel neem eerst contact op; ik adviseer je dan wat je het beste kunt doen. Ik heb helaas de afgelopen jaren af en toe iemand moeten verzoeken te vertrekken. Dat is voor geen enkele aanwezige leuk. Veiligheid en geborgenheid gaan boven alles en iedereen moet zich prettig kunnen blijven voelen.

2. Als je een hoog energieniveau hebt en jezelf niet onder controle hebt. Je moet namelijk kunnen afstemmen op de aanwezigen. De avonden staan in het teken van ontmoetingen en daarbij verdient elke aanwezige zijn/haar plek en ruimte. Die moet je kunnen geven. Je moet jezelf kunnen begrenzen en andermans grenzen kunnen voelen en respecteren.

3. Als je depressief bent en energie van anderen nodig hebt, je niets kunt geven. Je zult dan negatief opvallen en dit is niet leuk voor jou en uitputtend voor de anderen.

4. Als je van plan bent de “kat uit de boom te kijken” en niet meedoet.

5. Als je wilt acquireren voor je werk.

6. Als er nog andere condities zijn die storend zijn voor het verloop van de avond en hier niet genoemd zijn. Heb je twijfels of vragen: laat mij je adviseren.

 

Maria Bosman: wie ben ik en wat is mijn rol op de Ontmoetingsavonden?

Wie ben ik?

Op 3 websites kun je een aardig beeld van mij krijgen: www.partners-in-creation.nl  (mijn bureau heet Partners in Creation), www.ruimtevoorhooggevoeligheid.nl  (dit is mijn 2e website, speciaal voor en door hoogsensitieve mensen), en www.sterkinhoogsensitiviteit.nl (dit is mijn uitgeverij). In een notedop: wie ben ik?

Ik ben ontwikkelingspsychologe sinds 1989 met kennis van orthopedagogiek, neurologie, psychiatrie, geneeskunde en parapsychologie. Ik ben geïnspireerd door de gedachtengoeden van Neuro Linguïstisch Programmeren, Systemisch Werken, Voice Dialogue, Provocative Therapy, Bio Energetic Alignments, Geweldloze Communicatie, Positief Denken, Emotionele Intelligentie, lichaamswerk, breinwerk, learning-by-doing etc. , en heb dit sinds 1996 in de vorm gegoten van bureau “Partners in Creation, trainingen voor lichamelijk en psychologisch welbevinden”, met vanaf maart 2013 de tweede website voor HSPn (hoogsensitieve personen). Ik ben zelf mijn leven lang al hoogsensitief, heb allerlei ervaringen ermee opgedaan en werk sinds 2007 aan de empowerment van hoogsensitieve personen.

Ik geniet hier enorm van en benut de positieve kanten van mijn hoogsensitiviteit ten volle ! Ik hoop dat jij dat ook gaat doen.

Ik bied je praktische tools voor alledaagse dingen met betrekking tot hoogsensitiviteit, met als motto “ontmoet, ontdek, geniet !”

Wat is mijn rol op de ontmoetingsavonden?

Ik organiseer en begeleid de ontmoetingsavonden. Ik bespreek de ruimte, ik faciliteer de avond en doe mijn uiterste best een gezellige, geborgen sfeer te bieden. Ik laat iedereen zo veel mogelijk in zijn/haar waarde en ben niet verantwoordelijk voor wat aanwezigen zeggen of doen. Iedereen kan iedereen aanspreken. Mocht je je bijvoorbeeld ergens aan storen, dan moet je dat kenbaar maken richting de betreffende persoon. Wanneer ik merk dat de betreffende persoon het verzoek negeert, kan ik helpen. Maar er kan geen rekening gehouden worden met dingen die niet direct uitgesproken worden.

Ik breng thema’s in die interessant zijn voor hoogsensitieven. Ik kies het thema naar aanleiding van de wensen die zijn ingebracht, vaak kan ik verschillende wensen koppelen. Ik wil dat jij een fijne avond hebt en daar doe ik het voor!