Profiel

Ik ben Maria Bosman, geboren in 1962 en mijn hele leven lang al hoogsensitief.

Sinds 2007 ben ik stabiel doordat ik in 2002 ontdekte dat “hoe mijn klokje tikt” een naam heeft: hoogsensitiviteit. Wat ben ik daar blij mee!

Ik leef het, beleef het, gebruik het, geniet het en heb mijn problemen ermee overwonnen!

Ik bied je praktische tools voor alledaagse problemen met hoogsensitiviteit—–>

zo simpel mogelijk, effectief, doeltreffend, duurzaam.

 

Ik vind dat er vaak moeilijk over hoogsensitiviteit wordt gedaan. Het is niet lastig—-> het is prachtig.

Ik vind dat er vanalles wordt bijgehaald wat er niet toe doet en wat niet nodig is om gelukkig met je hoogsensitieve eigenschap te kunnen leven. Blijf met je voeten op de grond staan en werk aan je vaardigheden: concreet, praktisch, positief, gefocused op wat je wilt bereiken in je leven.

Ik vind dat de wereld er mooier van gaat uit zien als hoogsensitieve mensen zich vaker uitspreken.

Ik geloof dat als hoogsensitieve mensen leren hun plek te bewaken, leren nee te zeggen als ze nee willen zeggen, leren uitspreken hoe lief ze de mensen om hen heen hebben ongeacht alle verschillen tussen mensen, dat ze dan veel beter uit de verf komen en dan pas echt ruimte geven aan hun hoogsensitieve eigenschap.

 

Sinds 2007 empower ik hoogsensitieve mensen en onderwijs en coach ik de mensen die met hoogsensitieve mensen leven of voor hen zorgen.

Omdat dat nodig is.

Ik wil dat jij als hoogsensitieve mens je beter gaat voelen!

Ik wil dat jij als leerkracht, kinderverzorger, opvoeder, hulpverlener beter om kan gaan met hoogsensitieve mensen!

 

In een notedop: wie ben ik verder?
Op 2 websites kun je een aardig beeld van mij krijgen:
www.partners-in-creation.nl (mijn bureau heet Partners in Creation) en
www.ruimtevoorhooggevoeligheid.nl (dit is mijn 2e website, speciaal voor en door hoogsensitieve mensen).

Ik ben ontwikkelingspsychologe sinds 1989 met kennis van orthopedagogiek, neurologie, psychiatrie, geneeskunde en parapsychologie. Ik ben geïnspireerd door de gedachtengoeden van Neuro Linguïstisch Programmeren, Systemisch Werken, Voice Dialogue, Provocative Therapy, Bio Energetic Alignments, Geweldloze Communicatie, Positief Denken, Emotionele Intelligentie, lichaamswerk, breinwerk, learning-by-doing etc.
Ik heb dit sinds 1996 in de vorm gegoten van bureau “Partners in Creation, trainingen voor lichamelijk en geestelijk welbevinden”, met vanaf maart 2013 de tweede website voor HSP’s (hoogsensitieve personen).

Ik ben zelf mijn leven lang al hoogsensitief, heb allerlei ervaringen ermee opgedaan en werk sinds 2007 aan de empowerment van hoogsensitieve personen en de mensen die met hen werken.

Ik geniet hier enorm van en benut de positieve kanten van mijn hoogsensitiviteit ten volle ! Ik hoop dat jij dat ook gaat doen.

Ik bied je praktische tools voor alledaagse problemen met betrekking tot hoogsensitiviteit, met als motto “ontmoet, ontdek, geniet !”

Laat mij weten hoe ik jou kan helpen!

Graag tot ziens!

Maria