Coaching

Sinds 2007 coach en train ik hoogsensitieve mensen en hulpverleners/leerkrachten/verzorgers die hoogsensitieve mensen beter willen ondersteunen.

Voor professionals uit de eerstelijnszorg is op 7 oktober 2017 het ‘best practices’ boek verschenen “Ruimte voor Hoogsensitiviteit. Praktijkboek”. Hierin staan de meest voorkomende problemen van hoogsensitieve mensen in mijn praktijk beschreven en welke probleemoplossende strategieën in 1-op-1 consulten het beste hebben gewerkt.

Voor hoogsensitieve mensen zijn op 7 oktober 2017 de eerste twee delen van de ‘HSP-Booklet Reeks van Sterk in Hoogsensitiviteit’ verschenen: Deel 1 “Hoe vertel ik mijn omgeving over mijn hoogsensitiviteit” en Deel 2. “30 manieren om nee te zeggen voor hoogsensitieve personen”.

Voor trainers/coaches/leerkrachten/psychotherapeuten/hulpverleners/begeleiders die met groepen werken en het thema hoogsensitiviteit willen bespreken is op 7 oktober 2017 het “Hoogsensitiviteits-Kwartetspel ©” verschenen.

Alle uitgaven zijn in te zien en te bestellen op https://www.sterkinhoogsensitiviteit.nl

 

Zoek je persoonlijke begeleiding? Laten we dan eerst kennismaken in een eerste gesprek. Daarin tasten we af of we elkaar ‘liggen’ en kun je vertellen waar je tegenaan loopt. Ik geef dan aan of ik je kan helpen en hoe ik dat denk te kunnen doen.  Als we beide beslissen verder te gaan, maken we afspraken voor sessies. Tussen de sessies door ga je met aandachtspunten en oefeningen aan de gang. Mocht je niet naar de praktijk (in Nijmegen) kunnen komen, omdat je niet in de buurt woont, dan is coaching via Skype een goede optie.

Heb je interesse of vragen, laat mij dat gerust weten via het contactformulier.

Hieronder kun je van een deel van de cliënten lezen wat zij hebben ervaren bij de persoonlijke coaching.

 1. Maria

  Hallo Maria ,
  Hierbij wil ik je nog heel hartelijk bedanken voor de fijne en leerzame gesprekken,
  die we samen hadden. Ik heb er heel veel van geleerd.
  Jij hebt me geleerd dat ik er mag zijn. Ik ben van een onzekere vrouw, nu gegroeid
  tot een zeer sterke vrouw !!!!
  groetjes, Maria

  Beantwoorden
 2. Anna Elisabeth

  Hallo Maria,

  Bijna een jaar coaching heb ik er op zitten. Vele dingen zijn me een stuk duidelijker geworden, dan voorheen. Dagelijks maak ik gebruik van een fijne ruimte die ik voor mezelf ingericht heb op advies van jou.
  Nog steeds ga ik over mijn grenzen, maar weet ze steeds beter te bewaken door de dingen die ik van je geleerd heb.
  Het zien van HSP als gave gaat me nog niet altijd even goed af, maar soms kan ik een paar geluksmomentjes vinden. Ik hoop dat ze vaker voor gaan komen door de kijk die jij mij gegeven hebt op mijn zijn.
  Bedankt voor alles wat je me geleerd hebt.
  groetjes Anna.

  Beantwoorden
 3. karin

  De gesprekken met Maria hebben mij een overzicht van mijn leven gegeven.
  Daardoor kan ik op een andere manier naar mijn leven gaan kijken en dingen gaan verbeteren. Ik heb door mijn gesprekken met Maria heel veel moeilijke dingen in mijn leven los kunnen laten.
  Ik heb ook geleerd om mijzelf meer in het middelpunt te zetten, ik durf nu meer over mijzelf te vertellen. Ik voel mij nu veel prettiger!

  Groetjes Karin

  Beantwoorden
 4. Gert

  Lieve Maria, Het contact met jou kwam precies op het goede moment. Ik kreeg bij jou de aandacht en de tips die ik nodig had om met mijn gevoeligheid naar buiten te komen en het een plek te geven.
  Je reikte mij tips aan die ervoor zorgde dat ik leer hiermee om te gaan. Ze zijn een onderdeel van mijn leven nu en ik merk dat ik zekerder van mezelf ben, grenzen durf aan te geven en beter kan onderscheiden wat van mij of de ander is.
  Als ik niet verder kan met mijn groeiproces zal ik zeker weer contact met je opnemen.
  Bedankt Maria en heel veel succes met je goede werk.

  Groetjes Gert

  Beantwoorden
 5. Maaike van der Veen

  Lieve Maria,

  Ik wil je even laten weten, dat ik heel erg blij ben met de gesprekken die wij gehad hebben die keren dat ik bij je ben geweest. Ik neem het mee je bent voor mij erg duidelijk geweest wat ik ook nodig had. Ja en dit zenuwpeesje zoals je mij noemt, die gaat er zeker mee aan de slag en ik hoop dat je nog vele mensen mag begeleiden want je weet waar je het over hebt. Ik zal je in ieder geval zeker aanbevelen bij mensen. Ik spreek je gauw weer en ik wens je alle goeds lief mens..xx

  Liefs Maaike van der Veen

  Beantwoorden
 6. Lizette

  De coaching van Maria is mij goed bevallen. Maria is een fijn mens en ik voel me erg op mijn gemak bij haar. Ze heeft mij tools aangereikt om me beter te kunnen focussen (en me minder af te laten leiden). Bovendien heeft ze me geleerd bewust te worden welke gedachten van mijzelf zijn en welke van een ander. Last but not least heb ik geleerd om ‘nee’ te zeggen en grenzen aan te geven! Groetjes, Lizette

  Beantwoorden

Reageer