Workshopdag

MAANDAG  28  OKTOBER  2019

Ontmoet jezelf, ontdek en geniet  !

(inschrijven en betalen uiterlijk 18 oktober 2019)

Krijg in 1 dag van 10.00 tot 16.00 uur maar liefst 5 praktische handvatten die je gelijk verder brengen met je hoogsensitiviteit, voor ook nog eens een zachte prijs (vergeleken met commerciële persoonlijke effectiviteitsopleidingen).

Helemaal onderaan kun je lezen wat de cursisten die eerder een workshopdag volgden, daar van vonden.

Workshops:
1. “Help, ik loop leeg”.  Leer je af te schermen voor energievretend (oog)contact. Een creatieve methode.
2. “Ik heb gauw ergens pijn”.  Leer hoe een disbalans in je prikkelverwerkingsvermogen snel kan leiden tot lichamelijke klachten. Een handvat voor ‘beter in je vel zitten’.
3. “Ik denk negatief over mezelf”. Leer om je innerlijke kritikus te ‘ontslaan’ en goede hulpstemmen te ontwikkelen. Hoe je voortaan je eigen vriend(in) kunt zijn.
4. “Ik wou dat ik dat kon vergeten!”.  Leer een techniek aan hoe je langzaamaan of snel een heftige ervaring uit je systeem kunt krijgen. Een manier die bewezen effectief kan zijn.
5. a. “Boem! En toen was mijn (gespreks)partner nergens meer”. Leer geweldloos je grenzen aan te geven voordat je bom ontploft. Een relatiebehoudende communicatiewijze.  OF (meeste stemmen gelden) b. “Auw en dat blijft pijn doen!”. Leer te reageren op harde of ongenuanceerde kritiek voordat die jou lang velt. Een actie waarbij je geen slachtoffer wordt.

Goed om te weten:
a. De dag is bedoeld voor volwassenen die weten dat ze hoogsensitief zijn. De dag is door de opbouw zeer geschikt voor hoogsensitieven.
b. Het zijn workshops waarin je op verschillende manieren bezig bent, telkens weer anders. Je krijgt 5 praktische handvatten aangereikt zodat je na de dag ermee kunt werken met en voor jezelf.
c. Er is plaats voor maximaal 10 deelnemers. De dag gaat door bij minimaal 4 deelnemers.
d. Je werkt voor jezelf met jezelf of met 1 of 2 anderen (na de centrale uitleg) in samenwerking.
e. Tussen elke workshop is er voldoende pauze zodat je niet overspoeld hoeft te raken.
f. De pauzes tussendoor zijn bedoeld om je fris te houden voor de workshops: kies zelf wat je in de pauzes doet: herkauwen, rusten, wandelen, slapen, mediteren, praten, eten, drinken etc. Je hoeft niet te socialiseren, doe wat jij nodig hebt.
g. Je schrijft in door het inschrijfformulier online in te vullen en op te sturen en het workshopbedrag over te maken op NL68 INGB 0004608915 t.n.v. M.H.J. Bosman te Nijmegen. Je bent ingeschreven als beide zijn ontvangen. Het inschrijfformulier bevat een paar vragen om te beantwoorden, houd daar rekening mee. Je kunt inschrijven tot en met vrijdag 18 oktober 2019.
h. Je deelname wordt bevestigd met een mail met informatie en hoe je je kunt voorbereiden.
i. Als je na inschrijving toch niet zou kunnen komen, krijg je geen geld retour maar kun je je wel laten vervangen door een andere HSP die het inschrijfformulier invult en opstuurt. Dit regel je dan zelf.
j. De hele dag is koffie/thee en tegen kostprijs fris; neem zelf je lunch mee.
k. Zorg dat je fit bent, dan heb je het meeste profijt van de dag. Er worden centraal (=in de grote groep) geen persoonlijke problemen besproken, dus verwacht dat ook niet. Ieder komt voor zichzelf en je hoeft andermans “aandachtspunten” niet op te lossen.

Prijs: 95 euro.
Kun je een tweede hoogsensitieve persoon inspireren om ook in te schrijven? Bel me dan voor korting!

Locatie: dichtbij Radboud Universiteit te Nijmegen, ter hoogte van Van Peltlaan. Route-beschrijving en informatie volgt bij bevestiging.

Ik hoop je dan te onmoeten.
Op naar een zinvolle, effectieve, ontdekkende, gezellige dag samen !
Maria Bosman, 024-3608562.

Hieronder vind je wat deelnemers van andere workshopdagen hebben ervaren.

 

 1. Agnes

  Ik vond het een nuttige, prettige en rustige workshop op 28-10-2019. Het heeft me veel herkenning en nieuwe inzichten gebracht. Ik hoefde niets uit te leggen waar ik tegenaan loop want er zijn veel gemene delers. 1 op de 5 personen is een HSP.
  Maria heeft mij gestimuleerd in mijn creativiteit hoe met lastige dingen anders om te gaan. Ook haar boek en de booklets werken heel ondersteunend. Ik kan nu zelf beter situaties naar mijn hand zetten i.p.v. dat alles me overkomt.
  Ik sta weer meer in mijn kracht en kan er nu makkelijker over praten in mijn omgeving. Ik stop het niet weg maar maak het nu meer bespreekbaar.
  En ik hoef ook niet alles uit te leggen van mezelf. Daar heb ik nu meer rust in gevonden. Zolang ik zelf beter weet wat er gebeurt in en om mij heen en wat alle triggers met me doen, kan ik mijn hooggevoeligheid beter hanteren. En daar ben ik blij mee.
  Ik kijk uit naar de volgende workshop.
  Maria blijf vooral aan de weg timmeren om hooggevoeligheid meer bekendheid te geven, zoals je dit al jaren internationaal doet.
  Hiermee draag je bij aan de gezondheid van veel HSP-ers en hun omgeving.

  Beantwoorden
 2. Pauline

  Het was een goede ervaring de HSP workshop. Het was prettig zoveel herkenning bij anderen te vinden. Het was een hele rustige, overzichtelijke dag, veel handvaten gekregen, waar je zelf mee aan de slag kan. Maria stemt goed af op de groep en ik heb haar ervaren als een prettige, warme persoonlijkheid. Ze verwoordt de dingen heel helder. Er was veel ruimte voor eigen inbreng. Kortom een zinvolle dag!

  Beantwoorden
 3. Diana

  Na lang nadenken ben ik naar een ontmoetingsavond bij Maria gegaan. Had ik veel eerder moeten doen! Het is laagdrempelig en vrijblijvend en vooral ervaringen uitwisselen. Voor mij betekende dit heel veel herkenning en ik ben dus niet de enige die het leven zo ervaart en er zijn meer mensen die dat ook zo doen.
  De keuze was snel gemaakt om naar een workshopdag bij Maria te gaan. Praktische handvatten geleerd om met, voor een HSP, lastige situaties om te gaan. Ik kan de dag omschrijven als herkenbaar, praktisch en rustig. Veel geleerd en dit smaakt naar meer ;-).

  Beantwoorden
 4. paul

  Ik wist al dat ik anders was. En de herkenning dat ik niet de enige ben en dat er oplossingen zijn voor mijn issues was heel prettig. Wat ik het meeste van de HSP workshop heb overgehouden is dat ik nu meerdere praktische tools heb om in de praktijk beter mijn eigen energie vast te kunnen houden en veel minder met die van anderen mee te gaan. Ik kan me nu nog beter verbinden zonder mezelf te verliezen.
  Het was wel heel intensief, ik was naderhand op, maar ook wel weer vol energie, omdat ik nu nog beter mijn plek in kan nemen in deze mooie wereld.

  Beantwoorden
 5. Wendy

  Afgelopen zaterdag 31 januari de workshopdag bij Maria gevolgd. Het was een fijne rustige dag met afwisselende thema’s. Maria heeft ons informatie en tools gegeven om om te gaan met HSP. De handreiking om dit in stilte te doen, vond ik erg waardevol. Daarom was ik aan het einde van de dag wel moe, maar niet compleet over de mijn toeren zoals dat bij een andere, niet op HSP ingerichte dag, geweest zou zijn. Ik kijk er naar uit het geleerde in praktijk te brengen! Dankjewel voor deze dag Maria.
  Wendy

  Beantwoorden
 6. Johanna

  Zaterdag ben ik bij de HSP workshopdag geweest. Een dag voor ieder persoonlijk met veel aandacht, puurheid, nadenken en veel rustmomenten. Ondanks de intensiviteit (het nadenken n.a.v. de vragen en behandelstukken) was er een erg goede en ontspannen sfeer, niet in de laatste plaats door Maria en fijne mede-cursist. Alles was op mezelf gericht en niet op een ander. De workshop van bewustwording van emoties “ik en mijn emoties: wie is de baas?” was er een waarin ik handvatten aangereikt heb gekregen om ‘mee aan de slag te kunnen’ en om te voelen wanneer bepaalde emoties van een ander zijn en niet van mij. Ik ging er met hoofdpijn in; voelde me echter aan het eind van de dag beter en opgeladen met positieve energie. Maria, dank voor deze bijzondere dag en aanreikingen.

  Beantwoorden
 7. Frances

  Ik heb 15 februari 2014 een workshop voor HSP-ers gevolgd, gegeven door Maria. Er was een ontspannen sfeer en wederom laag-drempelig. Ik heb me voldoende kunnen opladen en heb handvatten aangereikt gekregen waar ik mee verder kan. Johanna was een medecursist en haar heb ik ervaren als een warme persoonlijkheid. Ik ben blij dat ik haar heb mogen ontmoeten. Wat heeft mij deze dag gebracht en wat is me het meest bijgebleven? Ik mocht werken en aandacht besteden aan mezelf en hoefde geen rekening te houden met anderen. Het eerste onderwerp: Hoe stel ik de juiste hulpvraag, was voor mij belangrijk en heb verdieping door de antwoorden gekregen. Ik heb een casus aangereikt en ben me daardoor meer bewust geworden van mijn emoties en heb deze mogen voelen en doormaken. De volgende onderwerpen waren o.a. de mind-map en lichaamsoefening, die ik leuk vond om te doen. Maria laste genoeg pauzes in om weer bij te komen en stemde ook goed af waar onze behoefte lag. We hebben genoten van de soep en de gastvrijheid. Maria en Johanna bedankt voor deze dag.
  Frances

  Beantwoorden
 8. Ferdinand Pfister

  Ook mijn eerste workshopdag bij Maria.
  Na een prettige ontvangst was iedereen op hun gemak om aan de dag te beginnen.
  Er stonden vijf workshops op het programma met tussendoor rustmomenten voor jezelf. Wat ik heel prettig vond is dat Maria je zo mogelijk nog extra tijd gaf als je daarom vroeg tussen de workshops door om tot rust te komen en je op te laden.
  Door de verschillende methoden die werden aangedragen om beter te leren omgaan met hoogsensitiviteit ben ik me bewuster geworden van mezelf en hoe belangrijk het is om goed naar je lichaam te luisteren. Daar heb ik veel aan gehad.
  Het contact met de andere cursisten vond ik erg prettig en de sfeer was ongedwongen en optimaal.
  Wat ik wel merkte voor mij persoonlijk is dat het heel belangrijk is dat je die dag fit bent. Je krijgt vrij veel informatie te verwerken en ik was dan ook aan het einde behoorlijk moe.
  Maar al met al een bijzonder geslaagde dag. Bedankt voor de goede begeleiding Maria

  Beantwoorden
 9. Andrea

  Mijn eerste workshop met het onderwerp hoogsensitiviteit. Ik vond het heel fijn om andere hoogsensitieven te leren kennen. De groep was niet te groot en daardoor was er genoeg ruimte voor individuele aandacht. Maria’s aanpak is heel warm, ontspannen en positief. Dat maakt het makkelijker om mezelf te zijn. Na afloop van de dag was ik best moe maar ook voelde ik me zeer gemotiveerd.

  Beantwoorden
 10. Pietje Verbeet

  Een mooie dag aangepast aan iedere persoon afzonderlijk, met rust en intense momenten.
  Veel geleerd over mezelf door te doen en me te laten leiden door Maria.
  Het mooiste punt van de dag, hetgeen ik voor mezelf geleerd heb:
  Je laten leiden is heel mooi, maar die leider moet je zelf zijn.
  Dank je wel Maria en niet in de laatste plaats de groep.

  Beantwoorden
 11. Maria D

  Zaterdag 21 dec. mijn 1e workshop-dag beleefd bij de Pelmolen in Beek-Ubbergen.
  Rustig begonnen met kop kofie en kennismaak-rondje. Daarna volgden 5 thema workshops met voldoende pauze’s tussendoor met voor de liefhebbers huisgemaakte soep.
  Tijdens de workshops zijn we bezig geweest met bewust wording van ons lichaam,luisteren,schrijven, zittend, liggend of staand.
  Als HSP-er na afloop wel misselijk en moe maar dat was het meer dan waard, want weer voldoende tips gekregen om me fijner/ontspanner/positiever te voelen.
  Maria bedankt.

  Beantwoorden

Reageer