Trainingsdag

Maandag 18 november 2019

Blijf (bij) jezelf !!

Trainingsdag van 10:00 tot 16:00 uur voor hulpverleners, coaches, psychologen etc. uit de eerstelijnszorg die hoogsensitieve volwassenen begeleiden.

Deze eerste trainingsdag naar aanleiding van het Praktijkboek “Ruimte voor Hoogsensitiviteit” geeft je handvatten hoe je beter in je eigen vel kunt blijven als je hoogsensitieve cliënten helpt.

Veel mensen die hoogsensitieve cliënten hebben, zijn zelf ook hoogsensitief. Dat heeft voordelen! Maar er zijn ook valkuilen. Of je nu wel of niet zelf hoogsensitief bent…:

Deze dag gaat over hoe je jezelf beschermt tegen het overnemen van energie en problemen van je cliënt. Hoe blijf ik goed in balans? Hoe merk ik dat ik energie of problemen inslik van mijn cliënt en als ik dat merk, hoe breng ik mezelf weer stevig terug bij mezelf? Wat is van mij en wat hoort bij mijn cliënt? Merkt mijn cliënt het als ik zelf uit balans ben? Wat zijn mijn motieven om energie over te nemen? Hoe zorg ik ervoor dat ik niet (weer) in een burnout terechtkom? Ik wil immers lang en gezond mijn vak kunnen uitoefenen. Hoe kan ik leren me voortaan goed te redden als er energievretende mensen om me heen zijn en hoe pak ik mijn hulpverlening van hoogsensitieve mensen weer gezond op als ik even een pauze had?

Op deze vragen krijg je antwoord deze dag. We wisselen ervaringen uit, doen oefeningen en zelfonderzoek en werken toe naar een heerlijk lange lijst waar je uit kunt putten als het toch even weer niet helemaal gaat zoals je wilt. Blijf in je mooie stevige energievolle eigen centrum en help van daaruit anderen, dat is het doel van vandaag.

Goed om te weten:
a. De dag is bedoeld voor hulpverleners, coaches, psychologen etc. uit de eerstelijnszorg die hoogsensitieve volwassenen begeleiden.
b. Er is plaats voor maximaal 10 deelnemers. De dag gaat door bij minimaal 4 deelnemers.
c. Je komt voor jezelf en je hoeft andermans problemen niet op te lossen.
d. Er is voldoende ruimte voor pauzes zodat je niet overspoeld hoeft te raken.
e. De pauzes zijn bedoeld om je fris te houden voor de hele dag: kies zelf wat je in de pauzes doet: herkauwen, rusten, wandelen, slapen, mediteren, praten, eten, drinken etc. Je hoeft niet te socialiseren, doe wat jij nodig hebt.
f. Je schrijft in door het inschrijfformulier online in te vullen en op te sturen en het workshopbedrag over te maken op NL68 INGB 0004608915 t.n.v. M.H.J. Bosman te Nijmegen. Je bent ingeschreven als beide zijn ontvangen. Het inschrijfformulier bevat een paar vragen om te beantwoorden, houd daar rekening mee. Je kunt inschrijven tot en met zondag 10 november 2019, maar vol=vol.
g. Je deelname wordt bevestigd met een mail met informatie en hoe je je kunt voorbereiden.
h. Als je na inschrijving toch niet zou kunnen komen, krijg je geen geld retour maar kun je je wel laten vervangen door een andere deelnemer die het inschrijfformulier invult en opstuurt. Dit regel je dan zelf.
i. De hele dag is koffie/thee en tegen kostprijs fris; neem zelf je lunch mee.
j. Zorg dat je fit bent, dan heb je het meeste profijt van de dag.

Prijs: 135 euro.
Kun je een tweede hulpverlener, coach, psycholoog etc. inspireren om ook in te schrijven? Bel me dan voor korting!

Locatie: dichtbij Radboud Universiteit te Nijmegen, ter hoogte van Van Peltlaan. Route-beschrijving en informatie volgt bij bevestiging.

Ik hoop je dan te ontmoeten.
Op naar een energiegevende en inspirerende, gezellige dag samen !
Maria Bosman, 024-3608562.