Ontmoetingsavonden

De ontmoetingsavonden voor hoogsensitieven al 7 jaar!

1e helft 2019: 6 avonden 20:00-22:00 uur.

Elke avond een thema; deelnemers geven hun wensen aan.

Aanmelden via de button. Deelname-bedrag (€ 15,00 euro) van tevoren overmaken.

Ontmoet&Ontdek&Geniet mee en schrijf je in!

De avonden zijn bedoeld voor hoogsensitieve volwassenen.

Elke avond is er een thema over een alledaagse praktische situatie waar hoogsensitieve mensen regelmatig tegen aan lopen of waar zij een probleem mee ervaren. We wisselen ervaringen uit over dit thema en ik reik je manieren aan hoe je er mee om kunt gaan. Zodat je gelijk na deze avond er zelf beter mee uit de voeten kunt:).

Onderwerpen die al eerder op de avonden besproken zijn (en die natuurlijk opnieuw aan bod kunnen komen), zijn bijvoorbeeld: relaties, je afschermen, grenzen stellen, ouderschap, vooroordelen, met andere (niet hoogsensitieve) mensen praten over je eigenschap, wat HSP niet is, is HSP het zoveelste “hokje”?, krachtig zijn, “omgevallen en dan?”, HSP en de liefde, zelfvertrouwen verhogen etc.

Op het aanmeldformulier kun je invullen waarover jij graag met anderen over wilt praten; als je vaker komt, kan dat telkens een ander thema zijn. Het fijne van de ontmoetingsavonden is, dat er een informele sfeer is, niet te veel mensen (maximaal 10) en dat je herkenning kunt vinden bij elkaar.

De avonden zijn geschikt voor hoogsensitieve volwassenen van allerlei pluimage maar soms kan het zijn, dat de avonden niet geschikt zijn voor jou. Om een ontspannen en veilige sfeer te kunnen ervaren, is het nodig dat je met de juiste instelling komt. lees hier wat ik daaronder versta

Als je twijfelt, neem dan gerust contact met mij op. Ik help je dan met je vragen en twijfels.

Wil je lezen wie ik ben en welke workshops en trainingen ik al eerder heb gegeven, kijk dan hier .

 

Data ontmoetingsavonden voor 1e helft van 2019:

Dinsdag 19 februari  (aanmelden+betaling binnen uiterlijk 11 februari 2019)

Dinsdag 19 maart  (aanmelden+betaling binnen uiterlijk 11 maart 2019)

Woensdag 17 april  (aanmelden+betaling binnen uiterlijk 9 april 2019)

Woensdag 8 mei (aanmelden+betaling binnen uiterlijk 30 april 2019)

Dinsdag 11 juni  (aanmelden+betaling binnen uiterlijk 3 juni 2019)

Dinsdag 2 juli  (aanmelden+betaling binnen uiterlijk 24 juni 2019)

Bij je aanmelding kun je aangeven over welk onderwerp je graag wilt praten. Op de avond zelf of bij de bevestigingsmail merk je wat het thema is. Elke avond is tot nu toe mooi en zinvol gebleken.

 

Aanmelding, betaling en bevestiging:

Verplichte aanmelding via de aanmeldbutton. Verplichte betaling via je eigen bankiersysteem (geen online betaling via deze website). Je kunt je aanmelden tot 8 dagen voor de betreffende datum. Je krijgt per mail een bevestiging als je aanmelding en betaling binnen is, op de woensdag, donderdag of vrijdag ervoor. Lees hier waarom aanmelding verplicht is.

Locatie: Wijkcentrum Burghardt, Burghardt v.d.Berghstraat 114, 6512 DR Nijmegen. Dit is op loopafstand van het Centraal Station Nijmegen. Bij bevestiging volgt meer informatie over de locatie.

Tijd: 20.00 uur – 22.00 uur.

Kosten: 15,00 euro. Vooraf betalen op NL68 INGB 0004 6089 15 (BIC: INGBNL2A) t.n.v. M.H.J. Bosman onder vermelding van ontmoetingsavond en datum.

Onderaan deze pagina kun je lezen wat andere hoogsensitieve bezoekers vonden van eerdere avonden. Vond je het fijn om erbij te zijn? Geef ook jouw reactie. Je helpt anderen om over de soms voor hen hoge drempel (het is niet echt eng, maar toch wel spannend) te komen…

Bij binnenkomst ontvang je een badge, waar je voornaam op staat. Je levert deze in als je weggaat. Je kunt hier tevens -desgewenst- mee sparen voor kortingen bij later aanbod van Ruimte voor Hooggevoeligheid / Partners in Creation. Als de avond vol zou zijn, of er minder dan 3 deelnemers zijn, krijg je dat te horen. Wil je nog meer weten? Bel of mail mij dan. Neem je iemand mee? Dat kan natuurlijk (mits het niet vol is). Maar ook laten aanmelden en vooraf betalen:).

Ik wens je een heerlijke avond toe!! Maria Bosman

Hieronder kun je aangeven wat je vond van jouw deelname aan een ontmoetingsavond—–> Laat het mij en anderen weten, dat is fijn voor iedereen!—->

 

 1. Anita H

  Ik ben dinsdag 19 juni voor het eerst naar een ontmoetingsavond bij Maria geweest. Mijn hoop was gelijkgestemde te ontmoeten, ervaringen te delen en tools aangereikt te krijgen. Dit is gebeurd. Hoewel we maar met een klein groepje waren (dit weet je dus nooit van tevoren) voelde het goed. We werden hartelijk ontvangen door Maria en zij had zich goed voorbereid op de aangegeven onderwerpen. Ik vond het fijn met mensen te praten die hetzelfde voelen en meemaken en dit te delen. Ik ga vast nog eens, misschien dat we dan met nog meer mensen zijn. We zullen het zien! Hartelijke groet, Anita

  Beantwoorden
 2. Maaike

  Een aantal jaar geleden ben ik een aantal keer naar ontmoetingsavonden geweest. Voor mij was alles rondom HSP nog nieuw en ik kon op deze avonden een hoop ontdekken. Hierna ben ik een aantal jaar niet geweest, omdat ik op dat moment mijn weg wel gevonden had in mijn HSP- bestaan. Onlangs kreeg ik door een aantal gebeurtenissen in mijn prive-leven, weer behoefte om een en ander weer eens vanuit HSP-perspectief te beschouwen en voelde ik de behoefte aan herkenning. “Echt waar, hebben jullie dat ook?” Lost je situatie niet op, maar het kan zo bevrijdend werken: je bent niet de enige!

  Beantwoorden
 3. Johanna P.

  Ik ben op 17 oktober ook weer op de HSP-ontmoetingsavond geweest. Er waren alleen vrouwen deze avond welke allen moeder zijn van 2 of meer kinderen.
  Het thema was hoogsensitief zijn als moeder en je kind niet; of allebei hoogsensitief of je kind hoogsensitief en moeder niet. Dit was een avond van delen en beleven. Ieder zo in haar eigen stuk en uit respect een ander iets kunnen aanreiken of mogen ontvangen.
  Maria had weer goed gevoeld wat deze avond besproken kon worden. Dank aan Maria en alle deelnemers voor dit samen-zijn en sparren.

  Beantwoorden
 4. Johanna T.

  Hallo allemaal,
  ik ben er sinds de eerste ontmoetingsavond regelmatig bij en wil graag vertellen waarom ik blijf komen. Mij spreekt de VRIJBLIJVENDHEID erg aan- niets hoeft alles mag! Ik vind het fijn dat Maria een onderwerp voor de avond voorbereidt, maar dat er ook genoeg RUIMTE voor eigen inbreng is. Ook kom ik veel verschillende MENSEN tegen, andere typetjes en andere leeftijden dan ik zelf, die ik anders niet tegen was gekomen. Dit kan erg VERRIJKEND zijn. En dan LEER ik ook nog eens hoe ik beter met mijn manier van naar de wereld kijken kan omgaan door het met anderen te DELEN.
  Bedankt aan Maria en alle deelnemers!

  Beantwoorden
 5. Ferdinand Pfister

  Hallo allemaal,

  Mijn tweede ontmoetingsavond voor HSPers is me ook weer uitstekend bevallen. Ik was er vroeg en kon daarom mee eten met Maria. Ze had heerlijke goed gevulde soep gemaakt. Om 20.00 uur kwamen de anderen en er ontstond al snel een gemoedelijke sfeer rond de keukentafel.
  Maria heeft voor elke ontmoetingsavond een thema uitgedacht waarover we het gaan hebben. Iedereen heeft dan ruim de tijd om zijn of haar reactie te geven. In het gesprek wat daaruit voort komt ontstaan mooie momenten met veel respect voor elkaar. Als HSPer lijk je soms alleen te staan maar keer op keer blijkt dat heel veel mensen dezelfde dingen ervaren en het is dan goed te horen dat je niet alleen bent.
  Ik heb er persoonlijk veel steun aan en de positieve flow van de avond werkte bij mij nog dagen door. Super!!!

  Beantwoorden
 6. Joanne

  Een beetje gespannen ging ik naar de ontmoetingsavond. Wist niet goed wat ik me daar bij voor moest stellen. Maar ik kwam in een warme setting terecht waar niets van mij werd verwacht, maar waar wel gezellig werd gekletst over van alles en nog wat. Heerlijk wat soep en brood gegeten. Daarna in de andere ruimte gezamenlijk verschillende onderwerpen besproken o.a. over hoe je als hoogsensitieve jezelf kunt beschermen tegen een overvloed van gevoelens van anderen die bij je binnen komen. De hele avond voelde ik me op mijn gemak en dat is een heel fijne ervaring om mee te maken in een groep.

  Beantwoorden
 7. Johanna P.

  In 2013 bij Maria de HSP-avond gevolgd. Dit was zeer fijn. Het mooie aan deze avonden is dat iedereen zichzelf kan zijn; avonden met veel respect en ruimte. Maria kan alles wetenschappelijk onderbouwen (neurologisch; analytisch; etc.) zodat het niet ‘zweverig’ is, echter feitelijk en menselijk. Geen avond is hetzelfde en altijd komt er iets naar voren waar ik zelf iets aan heb of mee aan het werk kan. Wij zijn het waard om onze eigen grenzen te stellen en onszelf te respecteren. Dank je, Maria, voor deze goede tijd en ik hoop nog vaak te kunnen komen in 2014!!

  Beantwoorden
 8. Frances

  Dag allemaal, ik ben in het najaar 2013 voor het eerst naar zo’n ontmoetingsavond geweest. Als ik het moet omschrijven in één woord dan zou ik zeggen: verwelkomend.
  Ik voelde me meteen thuis, erg laagdrempelig en iedereen kon er zijn, mocht er zijn en werd in zijn/haar waarde gelaten.
  Voor mij is het wel een eind reizen en dat vind ik een nadeel. Ik vond het prettig om andere HSP’s te ontmoeten en dat smaakt naar meer.
  Frances

  Beantwoorden

Reageer